Voel je vrij om hier een gratis intake gesprek aan te vragen!
Openingstijden: Maandag t/m Vrijdag van 09:00 tot 18:00 uur

Elektrisch Epileren

Elektrisch epileren met naald
Elektrisch ontharen is door de jaren heen de meest gebruikte methode voor definitief ontharen . Een klein stroomstootje zorgt dat het haarzakje vernietigd wordt. Elektrische epilatie is ongevaarlijk voor de huid maar niet pijnloos. Elektrisch ontharen wordt ook wel elektrisch epileren genoemd.

Werkwijze
Bij elektrisch ontharen wordt een dun naaldje (zo dun als het haar zelf) langs het haartje in de haarfollikel gebracht. Hier voelt u bijna niets van, want het is een natuurlijke huidopening. Dan wordt er enkele seconden stroom gegeven, waardoor het haar loslaat. Dit zult u ervaren als een hitte die in de huid ontstaat. Als het haar eenmaal los is, wordt deze met een pincet verwijderd. Hierna wordt nog enkele seconden stroom gegeven in de lege haarfollikel, zodat zoveel mogelijk cellen die het haar aanmaken, vernietigd worden. Er moet haar voor haar gewerkt worden.

Is het pijnlijk?
Dit is moeilijk te zeggen. Niet iedereen heeft dezelfde pijngrens. Er wordt met stroom gewerkt en dat wordt ervaren als een warmte (hitte) die in de huid ontstaat. Terwijl de een de pijn goed kan verdragen, vindt de ander dit wel pijnlijk. Is de behandeling echt te pijnlijk voor u, dan kunt u vragen om Emla crème bij uw huisarts. Dit is een huidverdovingscrème die minstens 40 minuten voor de behandeling dik aangebracht moet worden. Dit zal de behandeling minder gevoelig maken.

Na de behandeling
De huid kan er enkele uren enigszins rood uitzien en warm aanvoelen. Er kan dan gekoeld worden met een koude doek. Mijdt zoveel mogelijk de zon/zonnebank, minimaal 48 uur. U kunt de huid kalmeren met Aloë Vera crème. gebruik geen zelfbruinende crèmes

Nadelen
Bij elektrisch ontharen worden de haren één voor één behandeld. Daarom is elektrisch ontharen een tijdrovende bezigheid. Over het algemeen wordt elektrisch ontharen van alle methoden als meest pijnlijk ervaren. Voor mensen die extra gevoelig zijn, kan gebruik worden gemaakt van EMLA-crème. Bovendien kan de omringende huid na de behandeling geïrriteerd zijn. Dit kan variëren van een licht rode huid tot enkele blaren. Daarom wordt er aangeraden om na de behandeling je huid niet bloot te stellen aan zonlicht.
• Soms reageert de huid gevoelig op de behandeling: hij wordt rood en er komen pukkeltjes
• De behandeling is tijdrovend(er) in vergelijking met de licht- of laserbehandelingen
• Om goed te kunnen behandelen moeten de haren enkele millimeters lang zijn
• Meest pijnlijke methode
• Meeste irritatie voor omringende huid

Voordelen
Wel is deze methode zeer geschikt voor nauwkeurige ontharing voor de kleinere gebieden.
Elektrisch ontharen is misschien wel de meest doorproefde methode om definitief te ontharen. Daarom wordt deze methode vaak gebruikt als nabehandeling voor andere methodes omdat daar het resultaat nog niet helemaal optimaal is. Een groot voordeel van elektrisch ontharen, is dat deze methode wel geschikt is voor het definitief verwijderen van licht getinte beharing. Andere methodes hebben namelijk meer moeite met het definitief ontharen van licht getinte beharing.
• Het werkt bij bijna alle soorten haar (ongeacht kleur en dikte)
• Na de behandeling zijn (meestal) alle haren weg
• Meest effectief bij lichte haren.
• Geschikt voor kleine en nauwkeurige oppervlakken
• Meest doorproefde methode

Prijslijst elektrische epilatie
Intakegesprek: gratis

Elektrisch epilatie
€ 20,00 (20 minuten)
€ 25,00 (30 minuten)
€ 35,00 (45 minuten)

Bovenstaande prijzen zijn per behandeling en inclusief BTW.

==================================================================

ZOEKWOORDEN

Ontharen Enschede, Ontharen Hengelo, Ontharen Haaksbergen, Ontharen Glanerbrug, Ontharen Enschede-Zuid, Ontharen Twente. Elektrisch epileren Enschede, Elektrisch epileren Enschede-Zuid, Elektrisch epileren Twente, Elektrisch epileren Haaksbergen, Elektrisch epileren Hengelo. Naaldepilatie Enschede